Bezoek de intrigerende overblijfselen van de stad Volubilis in Marokko



Het Koninkrijk Marokko ligt in het meest westelijke deel van Noord-Afrika en is een van de beroemde plekken om te bezoeken voor een vakantiereis in dit continent. Dit land was onder het bewind van de Umayadd moslims van Damascus, Berber dynastieën van Almoraviden en Almohaden en Europese koninkrijken van Rome en Duitsland in het verleden. Vanwege dit, heeft dit land veel veranderingen in de cultuur, dat een mooie mix van de Arabische, Berber en Europese invloeden is ondergaan. Sommige van de steden die een kenmerk van de geschiedenis van schooltaalvaardigheid zijn zijn Meknes, Chefchaouen en Fes el Bali. Een andere plaats van historisch belang is de stad Volubilis, die tot de meest bezochte sites van deze natie behoort. Controleer het vliegticket van verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen gebonden aan Marokko, voordat u plannen voor een bezoek aan deze spectaculaire plek tijdens uw vakantie.




Volubilis - locatie en geschiedenis




Volubilis, gelegen in het hedendaagse Marokko, is nu een deels uitgegraven site van de vervolgens Romeinse stad van 40 advertentie. Deze site was eens het administratieve centrum en hoofdstad van de Romeinse provincie Mauretania Tingitana en thuis van meer dan 20.000 inwoners. Deze plaats is gelegen in het westen van de stad van Moulay Idriss Zerhoun in de Jebel Zerhoun vlakte en ligt dicht bij de steden Meknes en Fez. Volgens archeologische bewijzen, deze site werd bewoond door mensen van het Neolithische tijdperk in de 3e eeuw en werd veroverd door de Romeinen in ongeveer 40 na Christus.




Beroemde wat te zien




Deze plaats is opgenomen in de lijst van de UNESCO World Heritage Site en beschikt over een aantal beroemde attracties. De best bewaarde structuren van deze plaats zijn een Romeinse forum, een 2e eeuw basiliek en de boog van Caracalla, die uit 217 AD dateert. Kolommen van dit forum staan nog steeds intact en de basiliek met overblijfselen van de indrukwekkende muren, die meer dan 30 meter hoog kan worden gezien. De meest gerenommeerde overblijfselen van deze site zijn de mozaïekvloeren, waaronder Diana Bath, werken van Hercules, Orpheus mozaïeken en Nereides.




Volubilis betekent letterlijk Oualili (oleander bloemen) in Berbertaal als het land van deze site groei van een groot aantal oleander planten en olijfbomen ondersteunt. Deze plaats is ook bekend onder de naam van Oualila en Ksar Pharoun (farao paleis) in Arabisch.




Opgraving en restauratie




De site onderging massale vernietiging na een aardbeving in de 4e eeuw. Opgravingen van deze site is ingeleid door de Fransen uit 1912 tot 1956. Verdere restauratie werd tussen 1930 en 1967 uitgevoerd. In 1997 werd deze plaats vermeld als de UNESCO World Heritage Site.