Taarten in Marokko



Gastronomie in Marokko is een fascinerende domein dat bezoekers nog een kans om te ontdekken de Marokkaanse cultuur, een verbazingwekkende fusie van culturen en kleuren geeft, vooral omdat de Marokkaanse keuken de verscheidenheid van Marokkaanse samenleving toont. De voorbereiding van taarten geeft ook uiting aan de grote savoir-faire van Marokkaanse vrouwen, die hebben gedaan veel inspanningen te ontwikkelen en te innoveren in dit domein, een discipline die zijn verstrekt van generatie aan generatie en die dag na dag, zijn uiterlijk vertoon dat een succesvol evenwicht tussen moderniteit en originaliteit kan worden bereikt.




In dit artikel wil ik verkennen een aantal van de specifieke kenmerken van de voorbereiding van taarten in Marokko. Ik zal ook enkele van de meest bekende typen van Marokkaanse taarten noemen.




Verscheidenheid is het sleutelwoord als wanneer het over taarten in Marokko. Eerst, bezoekers naar Marokko zal zien dat vrouwen in Marokko afhankelijk zijn van volledig natuurlijke producten bij de voorbereiding van hun taarten. De meest voorkomende producten die worden gebruikt in taart bakken zijn amandelen, noten, rozijnen en rose water. Al deze producten worden meestal gebruikt voor decoratie, parfumeren of vulling.




Ook, Marokkaanse vrouwen de voorkeur te gebruiken verschillende motieven die verbeelden en roepen aard, zoals bloemen, planten, vruchten en sommige geometrische patronen zoals driehoeken, cirkels, golven, enz.




Bovendien, bezoekers zal vinden verschillende en diverse soorten gebak specifiek zijn voor elke regio in Marokko. We kunnen zeggen dat taarten in Marokko kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdtypen: aan de ene kant, zijn er sommige cakes die worden gepresenteerd in het dagelijks leven met de thee, zoals "elfakass", dat een zeer eenvoudige cake is, bereid met bloem, suiker, olie, eieren en sesamzaad. Het kan worden geparfumeerd met sinaasappelsap en heeft de vorm van een halve cirkel. De "ghoriba" is dat een ronde taart bereid met olie, poedersuiker, meel en kan worden gehad omhoog met datums, honing, kaneel, pinda's, enz.




Aan de andere kant kunnen we vinden sommige andere typen die vaak worden gepresenteerd in speciale gelegenheden. Dit is het geval van, bijvoorbeeld, de "chbakia", die is bereid met meel, boter, saffraan en enkele andere ingrediënten afhankelijk van de regio's. Deze cake kan worden geïrrigeerd met honing en versierd met sesam en amandelen en is bereid voor de Ramadan.




Er zijn ook de "lebriwat", die zijn bereid met zeer fijne pasta gevuld met amandelen en suiker, gebakken in olie en geïrrigeerd zijn met honing driehoeken. Naast deze, zijn er vele andere taarten uitgewerkt voor speciale gelegenheden, zoals de "lkaak", die kan nemen veel vormen en tonen verschillende motieven en wordt gepresenteerd tijdens de "Achoura" dag.




De "kaab ghzal" of "de gazelle hoornen', een van de meest beroemde taarten in Marokko, zijn ook meestal gegeten in speciale gelegenheden. Ze zijn zijn in de vorm van een halve maan en gevuld met een deeg van de amandel en geparfumeerd met oranjebloesem essentie.




Marokkaanse taarten kunnen u dus voorzien van een duidelijker beeld van de grote beschaving van Marokko. Bovendien, het toont de creativiteit van Marokkaanse vrouwen, evenals hun kennis en het respect voor traditie.




Als u wilt ontdekken de Marokkaanse gebakjes ik nodigen u uit om te komen naar Marrakech, Marokko, waar u krijgt een uitstekende kans om te genieten van alle soorten van Marokkaanse taarten en zal zeker veranderen de weergave van de patisserie. De oker stad is voor u klaar en verwelkomt u met open armen, nodigen u uit om te genieten van enkele magische momenten vol vreugde en geluk.