Aan markt, markt - kopen en wonen in Marokko



Faring beter onder wereldwijde recessie voorwaarden, is Marokko nu een van de meest stabiele economieën in Noord-Afrika. Een jeugdige en progressieve koning Mohammed VI heeft enthousiast omarmd economische ontwikkeling en wetten om investeringen in onroerend goed gemakkelijker maken voor buitenlanders, die een matrix van fiscale stimulansen zoals lage CGT, geen erfenis belasting en geen belasting eigenschap voor de eerste vijf jaar is veranderd.




Zijn ambitieuze toeristische project Vision 2010 heeft tot doel om aan te trekken 10 miljoen bezoekers per jaar naar het land waar Engels, Frans en Spaans zijn gesproken, en is verantwoordelijk voor een uitgebreid programma van resort ontwikkeling, zoals het vlaggenschip Mediterranea Saidia aan de noordkust.




In de afgelopen tien jaar hebben huizenprijzen meer dan verdubbeld in Marokko, met name in de populaire steden van Tanger, Marrakech, Fez, Rabat en Casablanca. Kopers hebben de optie van een oudere eigenschap, zoals de traditionele Marokkaanse townhouse, of 'riad' die kan worden gevonden in de Medina van de oude steden, of een Europese koloniale stijl huis (hoge plafonds, cool ruimten, luiken, aangelegde tuinen) normaal gevonden in speciale ontwikkeling zones aan de rand van de steden, of een eigenschap binnen een van de grote mediterrane stijl resort ontwikkelingen met faciliteiten, zoals zwembaden, winkels en restaurants.




Een eigenschap behoefte aan werk kunt kosten van 50.000 pond naar boven, terwijl een gerenoveerde riad u terug om het even wat van 150.000 pond meer dan een miljoen pond instellen kunt. Maar Shaws bedrijf potentiële kopers door het hele proces kan begeleiden. "Elite Marokko eigenschappen hebben een team gewijd aan sourcing de beste riad kansen en wij kunnen u helpen met alles uit juridisch advies aan renovatie aan management, verhuur en zelfs de verkoop van uw afgewerkte riad."




Waar en wat u koopt, zegt Michael Kent van Marokkaanse Sands, het onroerend goed bedrijf marketing de Blue Pearl Golf Resort in Saidia, zorg ervoor dat u goed advies. "Het is vrij eenvoudig om te kopen van onroerend goed in Marokko en er zijn goede fiscale voordelen," zegt Kent, "maar zorg ervoor dat u een goede onafhankelijke lokale advocaat met kennis van het Marokkaanse systeem. Ook moet u ervoor zorgen dat alle betalingen die u voor de eigenschap gaan in Marokko. Dit vergemakkelijkt repatriëring van de winst veel."




Marokkaanse toerisme vlaggenschip Plan Azur project biedt luxueuze resort wonen in de overheid gesteunde Saidia ontwikkeling, die verbonden in plaats heeft ter dekking van een storing door ontwikkelaars. Er is ook een 15-jarige neen-build garantie op de omgeving zodat de waarde van eigenschappen kan niet worden afgezwakt door copycat ontwikkelingen. Met winkels, restaurants, sport en recreatieve faciliteiten, jachthavens, golfbanen, aangelegde tuinen en natuurlijk mijlen en mijlen van stranden, Saidia is op het centrum van de King's Vision 2010 programma, en hij vaak bezoekt om te controleren de voortgang. Een verscheidenheid van huisstijlen zijn beschikbaar, van appartementen tot penthouses en villa's, basisgewicht van ongeveer 100.000 pond.




Als het gaat om budgettering, bijvoorbeeld op een £100.000 onroerend goed moet u zou toestaan voor ongeveer zes tot zeven procent ter dekking zegelrecht, advocaat en notariskosten, kadaster en agent vergoedingen. Dus met links door de lucht verbetering van de hele tijd, een glorieuze klimaat het hele jaar door en een exotische en kleurrijke cultuur, toelijken Marokko volmaakt voor Britten op zoek naar enkele gegarandeerde winterzon.